Партнерство

25.04.2016 16:32

Павлюк Ю.Ю.

20 квітня Партнерство "Кожній дитині" провело в м.Краматорськ   майстер-класс з використання навчальної гри "Країна Гідності". Наше місто представляла Павлюк Ю.Ю., вчитель ЗОШ№5, яка отримала це право в рамках проекту «Молодь для молоді: знай свої права – змінюй життя» за підтримки Партнерства «Кожній дитині» та  Посольства Фінляндії в Україні.

Партнерство "Кожній дитині" з 2008 року працює над розвитком та впровадженням проектів та освітніх програм, спрямованих на подолання перешкод, які стають на заваді успішної реалізації молодими людьми своїх соціальних прав. У 2015 році Партнерство отримало від Ради Європи авторське право на видання українською мовою гри "Країна Гідності. Навчальна гра була створена в рамках проекту "Enter! – забезпечення доступу до соціальних прав для молоді", що був покликаний заохочувати розвиток молодіжної роботи та молодіжної політики як відповіді на існуючі обмеження для молоді, а також сприяти доступу до соціальних прав для всіх молодих людей."Країна Гідності" є важливим інструментом освітніх програм молодіжного сектора Ради Європи.

Завдяки навчальній грі учасники проекту вивчають соціальні права й соціальну політику через призму прав людини. Гра спонукатиме молодь до зростання громадянської активності щодо просування соціальних прав через дії різного масштабу на місцевому або ж національному рівні. "Країна Гідності" – це симуляційна гра, що вдало поєднує ігрову та навчальну складову, учасникам треба приймати найкращі рішення для реалізації соціальних прав громадян вигаданої країни та узгоджувати спільне бачення в робочих групах. У гру можуть грати всі: особливих навичок або додаткових знань не потрібно, крім інтересу та мотивації пізнати соціальні права людини. У гру можна грати в різних контекстах, у формальних і неформальних навчальних умовах, у рамках навчального курсу, в школах та ВНЗ, у групах однолітків або в межах будь-якої освітньої діяльності.

Важливо, щоб гру проводив фасілітатор (людина, яка пройшла майстер-клас з використання цієї навчальної гри), мати досвід проведення освітніх заходів, знати й розуміти соціальні права як складову прав людини. Кожен учасник майстер класу отримав навчальну гру «Країна гідності»

безкоштовно.