Ерудит

27.04.2015 20:47

УПЕРЕД – НАЗУСТРІЧ ВІДКРИТТЯМ!

 

Виховання та підтримка інтелектуальної та академічної обдарованості учнів – це одне з пріоритетних завдань педагогічного колективу загальноосвітньої школи №5. Успіх реалізації навчальних можливостей учнів залежить від того, наскільки майстерно вчителі початкової ланки зможуть розвинути навички навчальної та пізнавальної діяльності школярів. Випробувати себе в якості юних науковців учні 2-4 класів змогли в квітні місяці під час проведення інтелектуального квесту «Юний ерудит».

Конкурс проходив у 4 етапи. 1 етап – «Розминка» - конкурс на перевірку загальнокомандної ерудиції, який охоплював питання з усіх навчальних предметів. Для перевірки швидкості мислення та логічних здібностей учнів початкових класів у якості друого етапу змагань проходив конкурс «Два капітани». Учні гідно та відповідально відстоювали честь своєї команди, відгадуючи загадки. Найбільш захоплюючим для дітей був третій етап конкурсу - «Юний винахідник», де дітям пропонувалось уважно подивитись на демонстрацію досліду фізичного характеру, після чого пояснити його перебіг. Конкурс вимагав особливих здібностей та знань з предмету «Природознавство», проте учні впорались із цими завданнями. Завдання 4 етапу конкурсу дітям було повідомлене заздалегідь. Кожній команді належало створити проект на екологічну тематику. До підготовки презентації цього завдання учні разом із класними керівниками підійшли творчо та з усвідомленням відповідальності за зроблену справу.  Членам журі були представлені на оцінку  проекти  «Збережемо перші весняні квіті», «Бережіть на економте воду», «Як зекономити витрати електроенергії», «Утилізація сміття» тощо.

            Результатами участі стала перемога різних команд у різних номінаціях:

Номінація «Юні інтелектуали» - команди 2-А, 3-В, 4-В класів;

Номінація «Юні дослідники» - команди 2-Б, 3-Б, 4-Б класів.

Номінація «Найкращій проект» - команди 3-А, 4-А класів.

            Наприкінці гри учасників нагородили грамотами. Діти були задоволені участю в  змаганнях. Ураховуючи успіх стартового заходу «Юний ерудит», адміністрація школи прийняла рішення зробити конкурс традиційним, і вже  наступного року учні початкових класів знову зустрінуться, щоб перевірити, хто з них найрозумніший!